Αξιοθέατα

Οι μαγευτικές παραλίες, η άγρια ομορφιά της περιοχής καθώς και η πλούσια ιστορική κληρονομιά της την καθιστά ως έναν από τους πλέον ιδανικούς προορισμούς. Εμείς σας παραθέτουμε μόνο μερικούς από αυτούς.

  • Για μια βόλτα στην παλιά Καρδαμύλη και  στα πλακόστρωτα μονοπάτια κάτω από την αρχαία Ακρόπολη. Στους γραφικούς μανιάτικους πύργους, την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα και τους τάφους των Διόσκουρων.
  • Για να επισκεφθείτε τα όμορφα παραθαλάσσια, αλλά και ορεινά  χωριά  της Μεσσηνιακής Μάνης,  Τσέρια,  Εξωχώρι, Πετροβούνι, Στούπα, Αγ. Νικόλαο, Τραχύλα, Καστάνια, Σαιδόνα, Μηλιά.
  • Για να περπατήσετε στα δεκάδες πανέμορφα  καλντερίμια της ευρύτερης περιοχής, το φαράγγι του Βυρού που ξεκινά από το Ταΰγετο και κατηφορίζει 20 χλμ. περίπου ως την Καρδαμύλη, καθώς και το φημισμένο δάσος της Βασιλικής.
  • Οι φίλοι της πεζοπορίας θα ζήσουν αξέχαστες εμπειρίες περπατώντας στα σηματοδοτημένα μονοπάτια που περνούν από βυζαντινά πετρόχτιστα εκκλησάκια. Από την Καρδαμύλη ξεκινούν επίσης πολλά ορεινά μονοπάτια που καταλήγουν ακόμα και στην κορυφή του Ταϋγέτου, για όσους ασχολούνται με την ορειβασία.
  • Για να επισκεφθείτε το μουσείο των Μούρτζινων  που στεγάζεται σε ένα διώροφο πυργόσπιτο στην Παλιά Καρδαμύλη , εκεί μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την καθημερινή ζωή και την αρχιτεκτονική όλης της Μάνης.
  • Για να επισκεφθείτε το κάστρο της Ζαρνάτας που χρονολογείτε πριν το 1427, το οποίο οχυρώθηκε από τους Ενετούς κατακτητές.
  • Για να πάτε στο πανέμορφο νησάκι Μερόπη μπροστά στο παλιό τελωνείο και την βάρδια, με τα κατάλοιπα  του τοίχους που άφησαν οι Ενετοί, είναι ένα επί πλέον κόσμημα της Καρδαμύλης.
  • Για να απολαύσετε το φρέσκο ψάρι στις γραφικές ταβέρνες του Αγ. Νικολάου. Στα ορεινά χωριά θα δοκιμάσετε τα ντόπια προιόντα, τις γραφικές πλατείες και την δροσιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
  • Για να επισκεφθείτε τα φημισμένα σπήλαια του Δυρού, καθώς και μερικά από τα ομορφότερα χωριά της Μέσα Μάνης, Βάθια, Γερολιμένα, Πόρτο Κάγιο, Γύθειο, Αερόπολη, κ.α.

Αξιοθέατα

Φωτογραφίες

COVID-19


Σας ενημερώνουμε ότι το κατάλυμα μας είναι πλήρως εναρμονισμένο με τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου, βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Όλο το προσωπικό του καταλύματος έχει λάβει την απαιτούμενη εκπαίδευση για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Το κατάλυμα έχει λάβει σήμα πιστοποίησης «Health First»